DAKTERRAS ADVIES

We laten u natuurlijk niet zomaar in het diepe springen! Vanaf het eerste contact met ons merkt u dat wij er alles aan doen om uw terras een ontspannen meerwaarde van uw huis te laten worden.

Iedere opdracht aan de dakterrassenfabriek begint met een persoonlijk advies. Daarbij kijken we samen met u naar de wensen en mogelijkheden. Wilt u dat wij uw dakterras op maat maken en het als bouwpakket bij u afleveren? Of wilt u dat wij het kant en klaar opleveren. Alles is mogelijk en u kunt zelfs de voorbereidingen aan ons over laten. Samen met u, of in samenwerking met uw architect of aannemer, kunnen wij een advies op maat maken.

In dit advies kunnen wij bijvoorbeeld oplossingen bieden voor:

  • Het verkrijgen van een bouwvergunning (verplicht bij de aanleg van een terras)
  • De voorbereidingen van het dak (Vaak is een op maat gemaakte stalen draagconstructie nodig)
  • Het kiezen van de juiste trap en daktoetreding/dakluik
  • Nivellering van het terras (bij aanleg van tuinterras)

Onze persoonlijke aanpak zorgt ervoor dat u altijd weet waar u aan toe bent. Het is tenslotte uw terras! Het resultaat moet een terras zijn waar u niet alleen in de zomer, maar het hele jaar door kunt genieten van de zon.

Verhaal uit de praktijk

Maart 2008. Patrick & Mariëlle hakken de knoop door: ze gaan genieten van een nieuw dakterras. Nu 7 jaar later beseffen ze zich dat ze door het oog van de naald zijn gekropen. Maar waar moet je als leek op letten en welke keuzes moet je maken?

In Amsterdam zijn vierkante meters schaars. En een plek voor een tuin al helemaal. Dat is dan ook de perfecte combinatie voor een dakterras. Natuurlijk zijn daar spelregels voor. Van een goede constructie tot de juiste materiaalkeuzes en het zorgen voor een vergunning.

Lange zomeravonden
Patrick & Mariëlle, wonende aan de Kamperstraat in Amsterdam, gingen beslagen ten ijs. Ze vroegen enkele offertes voor een mooi houten dakterras van 45m2 met een opbouw (met pantry). Patrick: “Het aanleggen van een dakterras is een aardige investering. Alles zag er perfect uit en gewolmaniseerd hout leek ons een goed advies”. Vele lange zomeravonden verder en gezellige bbq’s met vrienden en familie veranderde de situatie. De dakopbouw begon te verzakken en planken lagen scheef. Wat nu?

Houten draagconstructie en regelwerk volledig rot
Mariëlle hakte de knoop snel door: “We moeten hier echt naar laten kijken”. Maar de leverancier die het dakterras had geplaatst gaf geen thuis. Na faillissement volgde wel een doorstart, maar zij voelden zich niet verantwoordelijk om ‘in te springen’. Dus wendden de bewoners zich tot De Dakterrassenfabriek een expert in Amsterdam. Na inspectie bleek al snel dat de houten draagconstructie verrot was. Hoewel de balken er solide uitzagen, waren ze niet van hardhout. De eerste de beste schroef die je er in draait, geeft de ruimte aan vocht. Wolmaniseren, het impregneren van hout, is dan niet afdoende.

perfecte-dakterras

Materiaalkeuze & expertise
De expert adviseerde een draagconstructie van stalen balken en hardhouten balken voor de heropbouw van het terras. Een hele klus om dat op driehoog te vervangen. Maar een betere keuze was er niet. “Wij kunnen weer genieten van het uitzicht over Amsterdam, maar zijn ons er van bewust dat we door het oog van de naald zijn gegaan. Want als de balken verder waren doorgerot had er veel meer schade kunnen ontstaan aan de dakopbouw of zelfs aan de rest van de woning.”

Conclusie

Verdiep je in de materie en werk met experts met een bewezen staat van dienst. Alleen zo voorkom je dat goedkoop duurkoop wordt.

© Copyright - De Dakterrassenfabriek